Comune înfrățite

Comuna Mucharz, POLONIA

Comuna Mucharz este situata in districtul Wadowice, Voievodatul Polonia Mică, în sudul Poloniei. Resedinta de comuna este satul Mucharz, care se află la aproximativ 12 km sud-est de Wadowice și la 60 km sud-vest de capitala regională Cracovia.

Comuna acoperă o suprafață de 37,32 kilometri pătrați, iar populația sa este de aproximativ 4000 de persoane.

Comuna este formată din 7 sate: Jamnik, Jaszczurowa, Koziniec, Mucharz, Skawce, Świnna Poręba și Zagórze.

Acordul de Înfrațire și Cooperare a fost semnat la data de 20 iunie 2014 în comuna Mucharz, prin care partile au convenit sa intensifice cooperarea in urmatoarele domenii: administratie, economie, mediu, sanatate, stiinta, cultura, sport si turism folosind forme diverse de colaborare, specifice nivelului actual de dezvoltare al celor doua localitati.

www.mucharz.pl

Comuna Bubuieci, REPUBLICA MOLDOVA

Comuna Bubuieci este o comună situata la aproximativ 5 km de municipiul Chișinău, Republica Moldova. Este formată din satele Bubuieci (sat-reședință), Bîc și Humulești.

Denumirea de Bubuieci este o variantă modificată a numelui întemeietorului satului, logofătul Toader Bubuiog. Acesta a primit moșia în dar de la Bogdan al III-lea, act confirmat prin hrisovul de la 22 aprilie 1518.

Comuna Bubuieci are o suprafaţă de 10,8 km2 numărând cca 1 582 de gospodării. Liceul Teoretic ”Toader Bubuiog” este condus de către dna Elena Ţaulean. Primarul comunei este dl Ion Şaranuţă. În sat mai există două grădiniţe de copii, o şcoală de meserii şi două biblioteci. Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost ridicată în 1830. Strada principală a satului poartă numele Toader Bubuiog.

Acordul de Înfrațire și Cooperare a fost semnat la data de 18 iunie 2014 în Manastirea Humorului, prin care partile au convenit sa intensifice cooperarea economica sociala, stiintifica, culturala si sportiva folosind forme diverse de colaborare, specifice nivelului actual de dezvoltare al celor doua localitati.

www.bubuieci.md